Leírás
Grapoila Lenmag – 250 g
A lenmag rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban (esszenciális Omega-3), vitaminokban, ásványi anyagokban (pl. kálium, foszfor, magnézium, kalcium), rostokban. A magok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést. Ebben az esetben azonban a magok emésztetlenül jutnak át a tápcsatornán. Ha azt szeretnénk, hogy a mag értékes tápanyagai is hasznosuljanak, törjük kicsit össze azt fogyasztás előtt (és igyunk mellé sok vizet) vagy építsük be lenmagolaj és lenmagliszt formájában az étrendünkbe.
Szórhatjuk salátába, zabkásába, köretekbe. Kenyérsütésnél tegyünk belőle a tésztába vagy a kenyér tetejére, így egészségesebbé tehetjük hétköznapjainkat.
„A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. Mégis, az utóbbi időkben számos tudományos publikációban tanulmányozott, egészségre gyakorolt kedvező hatását a benne lévő különleges olajokra és lignánokra lehet visszavezetni.”
Dr. Reinhardt István (webbeteg.hu)
Értékelések
There are no reviews yet