Barion Pixel
Top
Image Alt

Shop

Tökmag

1 790 Ft

Tökmag. Natúr, pörköletlen, héj nélkül.

 

Összetevők: 100% tökmag

Gyártó: Grapoila – Virgin Oil Press Kft. (Magyarország)

Minősítés: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Kiszerelés: 250 g

3 készleten

- +
Cikkszám: MAGV02602 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Grapoila Natúr Tökmag – 250 g

Teljesen natúr olajos mag, tele egészségvédő tápanyagokkal!

Pörköletlen, héj nélküli.

Vitaminokban (B2, K, E), esszenciális zsírsavakban, aminosavakban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban (foszfor, mangán, magnézium, vas, cink, réz), rostokban gazdag olajos mag, melynek rendszeres fogyasztása hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

Tápérték

tokmag-natur-porkoletlen-hej-nelkul-tapertek

Kapcsolódó recept:

Tökmaglisztes pogácsa
5fbfa17f96b5f tökmag
Hozzávalók:
–  150 g tökmagliszt
–  50 ml tej
–  500 g liszt
–  1 tojás + 1 tojás a kenéshez
–  1 teáskanál só
–  20 g élesztő
–  250 g margarin
–  4-5 evőkanál zsír
–  200 g tejföl
–  1 marék tökmag a tetejére
Elkészítés:
A liszteket a sóval egy tálban keverjük össze, morzsoljuk el benne a margarint és az élesztőt. Adjuk hozzá a tojást, majd a tejfölt, kezdjük gyúrni. Végül dolgozzunk bele annyi tejet, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Gyúrjuk néhány percig, hogy szépen összeálljon. Nyújtsuk ki vékonyra. A tészta bal felét kenjük meg 2-3 evőkanál zsírral. Jobbról hajtsuk félbe. A tészta felső felét ismét kenjük meg zsírral, majd lentről hajtsuk félbe. Nyomkodjuk kicsit össze, folpakkba tekerve tegyük 2-3 órára a hűtőbe. Utána óránként egyszer nyújtsuk ki, majd hajtsuk a tésztát háromba. Ezt ismételjük meg négy alkalommal arra figyelve, hogy a tésztán a nyújtás előtt mindig fordítsunk egy negyedet. Az utolsó nyújtás és hajtás után pihentessük a tésztát folpakkban a hűtőben 8-10 órán át (érdemes délelőtt begyúrni, napközben hajtogatni és éjszakára hűtőbe tenni).
A hajtogatott, majd enyhén megkelt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, a tetejét késsel finoman irdaljuk be. Szaggassuk ki a kedvenc pogácsaszaggatónkkal. Sorakoztassuk a pogikat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, díszítsük tökmaggal. 190 fokos sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.

A recept a Városi Konyha érdeme. Még több szuper receptet találsz ITT!

További információk

Tömeg 263 g
Méretek 20 × 15 × 5 cm

Értékelések

There are no reviews yet

„Tökmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

v

Földbarát szépség a természettel egységben