Leírás
Grapoila Natúr Törökmogyoró – 250 g
A törökmogyoró termése telítetlen zsírsavakban (pl. esszenciális olajsav), vitaminokban (pl. E- és B-vitaminok, folsav), rostokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban (pl. mangán, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, cink, szelén) gazdag olajos mag. Tápanyagaival támogatja hormonháztartásunkat, szív-, ér- és idegrendszerünket, emésztésünket, immunrendszerünket.
Ízesíthetünk vele süteményeket, keverhetjük müzlibe, zabkásába, darálva akár turmixba is.
Tápérték
Kapcsolódó recept:
Mogyorós répatorta
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, a cukor kivételével. Adjuk hozzá a lereszelt répát és a mogyorót is. Egy másik, kicsit nagyobb tálban keverjük halvány sárgára a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá az olajat is. Egy kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre a száraz hozzávalókat a tojásos keverékben.
A tortaformát vajazzuk ki, majd szórjuk be mogyoróliszttel. Öntsük bele a tésztát, egyengessük el és süssük 170 fokos sütőben 20-25 percig. Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tűre a tészta, elkészült a torta. Hagyjuk kihűlni a formában.
A krémhez a mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a citrom(ok) levével. A tejszínt verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a mascarponéhoz. Egyengessük el a torta tetején, majd tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
Tálalás előtt aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, pirított mogyoróval, répaforgácsokkal díszíthetjük.
A receptért a Városi Konyha érdeme. Még több szuper receptet találsz ITT!
Értékelések
There are no reviews yet