Barion Pixel
Top
Image Alt

Shop

Bio szalmagyopár virágvíz

3 990 Ft

Austria_Bio_Garantie_Bio-Garantie_301

TERMÉKINFÓK:

  • Megnevezés (típus):  olasz szalmagyopár virágvíz (kozmetikai alapanyag)
  • Összetétel: 100% higítatlan, bio olasz szalmagyopár (Helychrisum italicum) hidrolátum
  • Kiszerelés: 100ml
  • További információk az összetevőkről: a gyártó kizárólag az általa, Szomódon termesztett olasz szalmagyopár virágos szárának lepárlásával (vízgőz desztillációjával) állítja elő ezt az aromavizet
  • Minősítései: bio (ökológiai termelésre vonatkozó osztrák iránymutatás szerint)
  • Illatanyag: hozzáadott illatanyagot nem tartalmaz
  • Tartósítószer: nincs
  • Színezék: nincs
  • Állati eredetű összetevő: nincs

EGÉSZSÉGÜGYI INFÓK:

  • Ajánlott életkor: nincs
  • Korlátozások: nincs

KÖRNYEZETI INFÓK:

Elfogyott

Leírás

Bio olasz szalmagyopár virágvíz (Helychrisum italicum hidrolátum) legfontosabb tulajdonságai:

  • kiváló bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő
  • sebek, sérült bőrfelületek ápolásának egyik legkiválóbb szere
  • műtéti hegek regenerálásának alapkelléke
  • gyorsítja a vágások, szúrások gyógyulását (lerövidíti a gyógyulási időt),
  • csökkenti az ödémát, véraláfutást
  • friss tetoválások és piercingek gyógyításához és tisztításához is csodálatos
  • arcbőrre fújva különösen az érzékeny és érett bőr profitál belőle
  • pattanások hegeinek gyógyítását is segíti
  • benőtt, gyulladt szőrszálak, borotválkozás utáni sebek kezelésére is szuper

Felhasznált irodalom: Catty, S. (2001). Hydrosols: The next aromatherapy. Rochester, Vt: Healing Arts Press.

Hogyan használd?

Hígítás nélkül, közvetlenül az érintett területre fújva használhatod!

Ha a sebgyógyítás, akár műtéti hegek, friss tetoválások kezelése, regenerálása cél, akkor az olasz szalmagyopár aromavíz mellé érdemes bevetni gyulladáscsökkentő, hámosító, sebgyógyító krémet is, mint amilyen pl. a Shedo körömvirág balzsamja. Ezzel gyorsítod a gyógyulást és segíted a bőr hidratáltságának megőrzését.

Érdekel hogyan készülnek a virágvizek?

A Szomódi Levendulásnál jártunk üzemlátogatáson! Olvasd el blogbejegyzésünket!

Tellus_levendula_illóolaj_levendula_aromavíz_vízgőz_desztilláció_működési_elv

Bemutatjuk a gyártót!

A Szomódi Levendulás gyógynövényes kertje Nóra (gyógyszerész) és József (kertészmérnök) szakmájának közös nevezője, melyet egy festői díszlet közé (Szomód) sikerült helyezni.bio-levendula-illóolaj-aromavíz-virágvíz-gyártó

Nóra és József jelenleg is gyógyszerészként és kertészmérnökként dolgoznak, szabadidejükben pedig a család közösen műveli a kertet:

  • Évről-évre gondoskodnak róla, hogy a levendulásban mindig friss és bőséges termés legyen.
  • A betakarítást is maguk végzik, illetve Nóri és Józsi időnként nyílt napokat is tart, ahol mindenki magának állíthatja össze álmai csokrát.
  • A levendulából és egyéb gyógynövényekből saját maguk készítik el a prémium minőségű, bio minősítésű illóolajokat és virágvizeket, amibe néha Zoli is besegít. 🙂

Az 1 hektáron elterülő levendulás kertjük a Neszmélyi borvidéken, Szomód település határában, a Tellus Manufaktúra süttői székhelyének szomszédságában található. A rendkívül összetett mikroklímával rendelkező tájra hatással van a közeli Duna, a párát biztosító Gerecse és a Kisalföldről érkező száraz meleg. Ezt költői módon nevezhetjük a különböző mikroklímák hullámterének is.

Nóri és Józsi a terület kiválasztására nagy hangsúlyt fektetett, fontos volt számukra a DNY-i lejtés, ahol a legjobban érvényesül a napsütés. A levendula számára ideális a meszes alapkőzet, amelyen lösz helyezkedik el.

Nagyon nagy odafigyeléssel gondoskodnak növényeikről, céljuk a minőségi illóolajok előállítása.

Fajtaösszetétel

Az ületvény szerkezete tudatosan lett kialakítva, hiszen formabontóan, a különböző levendula fajtákból külön állítanak elő illóolajokat. A Szomódi Levendulás a különböző fajták tulajdonságait, karaktereit szeretné hangsúlyozni, hiszen nem csak külső megjelenésben, hanem illat – és egyéb hatóanyagokban is különbséget lehet és kell tenni a különböző levendula fajták között. 

Ez egy igazi kuriózum nem csak hazánkban, de világviszonylatban is. Nóri és Józsi nem áll meg a fajtaválasztással, hanem tovább keresik-kutatják az ígéretes fajtákat.

Évjárat

A fajták viselkedése, tulajdonsága különböző évjáratokban más és más, rengeteg környezeti hatás érvényesül és tesz egyedivé egy évjáratot, úgy mint a napsütéses órák száma, a hőösszeg, amit két virágzás között kap a növény, a csapadékmennyiség, páratartalom és természetesen mindezek megoszlása. Ezért a Szomódi Levendulás termékek évjárat- megjelölést is kapnak.

Terroir

Bio-levendula-illóolaj-levendula-aromavíz-Szomódi-LevendulásE szépen hangzó francia kifejezés jelentése termőföld, termővidék, termőhely. Magába foglalja az előbb említett ültetvény tulajdonságát, valamint a termesztőket, vagyis a Nórit és Józsit. Bár ez a kifejezés régen csak a szőlész-borász szakma sajátja volt, manapság viszont minden olyan növénynél megjelenik, ahol a minőséget szeretnék összekötni a termőhellyel. Segít megérteni a Szomódi Levendulás filozófiáját, hogy nem csak a fajtaösszetételben szeretnének egyedit mutatni, hanem a terroir-ból adódó különbségekben is, ezáltal pedig a minőségben.

A levendulással Nóri és Józsi nem a legjobbak, hanem a “Szomódiak” szeretnének lenni és azon dolgoznak, hogy ez mindenki számára pozitívat jelentsen.

Ökológiai gazdálkodás

Amikor megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, Nóri és Józsi elhatározta, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretné ezt megtenni. Tisztában voltak azzal, hogy számos kihívással fognak szembenézni. Az ilyen gazdálkodás nagyobb szakmai figyelmet és tapasztalatot igényel. A munkaműveletek időzítésére is fokozottabban oda kell figyelni, ha hibáznak, olykor már nincsen lehetőség kijavítani. 

A Szomódi Levendulás úgy gondolja, hogy a biotermesztéssel ők is hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Alkalmazkodásra, harmóniára törekszik, mely során nélkülözi a környezetterhelő anyagok használatát. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. 

Miközben rádöbbenünk, hogy mennyire jól működik minden a természetben és a mi feladatunk, hogy minél kevesebbet ártsunk. Igazán inspiráló, hiszen nap mint nap előfordul olyan, amivel még nincsen tapasztalatunk. Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra,  mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!” – áll a Szomódi Levendulás honlapján.

A Bio minősítés logója

Bárki mondhat bármit, ha nem ellenőrzik, hogy mit hogyan csinál. A bio minősítés logója egy védjegy. Ahhoz, hogy bizonyítani tudják, hogy bio növényeket termesztenek, a Szomódi Levendulásnak egy tanúsítási folyamaton kellett végigmennie.Austria_Bio_Garantie_Bio-Garantie_301

Mielőtt megkapták a tanúsítványt, már az azt megelőző 3 évben kezdődött a bio feltételrendszer szerinti gazdálkodás, dokumentumok vezetése. Miután a minősítő szerv mindent rendben talált, megkapták a tanúsítványt. A termesztési folyamatot aztán évente minimum egyszer ellenőrzik. A növényeik így már tanúsítottan BIO-k.  

Ahhoz azonban, hogy a növényekből készült termékek is bio minősítésűek legyenek, a feldolgozást is tanúsítani kellett. Újabb feltételrendszer, adminisztráció. Igen, nem csak a gazdálkodás, de a munkájuk, szemléletünk bizonyítása is idő és energiaigényes folyamat.

Mindez viszont azért kell, mert így megkapják a bizalmat azoktól is, akik nem ismerik a Szomódi Levendulás csodálatos termékeit.

További információk

Tömeg 250 g
Méretek 5 × 5 × 15 cm
Kiszerelés

100 mL, 500 mL, 1000 mL

Értékelések

There are no reviews yet

„Bio szalmagyopár virágvíz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

v

Földbarát szépség a természettel egységben