Leírás
Grapoila mandulaliszt
A mandula E-vitamin-tartalma révén segíti a szervezet regenerálódását, az oxidatív stressz leküzdését. B- és P-vitaminban, illetve ásványi anyagokban szintén gazdag. Magas a fehérje- és élelmi rosttartalma, szénhidráttartalma viszont alacsony, így ideális lehet sporttevékenység utáni regenerációhoz. A mandulaliszt – többi maglisztünkhöz hasonlóan – gluténmentes. A paleolit étrendet követők kedvenc lisztféléje.
Kellemes mandulaíze rengeteg süteményhez, kenyérféléhez, piskótához, kalácshoz, muffinhoz jól illik, keverve vagy önmagában, bázislisztként is használhatjuk. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képessége révén sűrítésre is alkalmas, sőt, akár panírozhatunk is benne.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat. Gluténmentes.
A mandulaliszt felhasználása
- Bázislisztnek;
- joghurtba, turmixba keverve, müzlibe, gyümölcsléhez;
- sűrítéshez.
Értékelések
There are no reviews yet