Barion Pixel
Top
Image Alt

Shop

Hidegen sajtolt BIO olajkeverék salátákhoz

2 390 Ft

Prémium minőségű, hidegen sajtolt, bio olajkeverék saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag salátaolaj.

Összetevők: 64% bio kukoricacsíra-olaj, 16% bio napraforgóolaj, 11% bio kendermagolaj, 9% bio lenmagolaj

Gyártó: Grapoila – Virgin Oil Press Kft. (Magyarország)

Minősítés: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Kiszerelés: 250 mL

6 készleten

- +
Cikkszám: OILV118 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Hidegen sajtolt, BIO olajkeverék salátákhoz

A Grapoila salátaolaja egy Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék, amely kiváló választás saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. 64% bio kukoricacsíra-olajat, 16% bio napraforgóolajat, 11% bio kendermagolajat és 9% bio lenmagolajat tartalmaz.

Az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű esszenciális, Omega-3 zsírsavat, a lenmagolaj fogyasztásával azonban természetes úton fedezhető a szükséglet. A lenmagolaj – kissé kesernyés íze miatt – nem túl közkedvelt, azonban a Grapoila egy olyan olajmixet állított össze, mely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáidnak.

Tápérték

grapoila-salata-olajkeverek-bio-hidegen-sajtolt-osszetevok

Kapcsolódó recept:

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával
grapoila-salata-olaj-bio-hidegen-sajtolt-recept
Hozzávalók:
–  1 egész füstölt pisztráng
–  só
–  1 csomag spárga
–  3 csík szardella
–  1 kg aprószemű újburgonya
–  2 tojássárgája
–  1 csokor petrezselyem
–  2 ek + 1 dl salátaolaj (hidegen sajtolt kukorica+napraforgó+len+kender)
–  1 csokor kapor
–  1 szál újhagyma
–  1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
–  20 g vaj
–  frissen őrölt bors
Elkészítése:
  • 2 ek. salátaolajat teszünk egy serpenyőbe (a magas kukoricaolajtartalom miatt viszonylag jól bírja a hőt is), majd az aprószemű burgonyát beleszórjuk (a nagyobbakat kisebb darabogkra vágva). Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Addig sütjük közepes hőmérsékleten, míg a belseje megpuhult, kívül pedig megpirult.
  • Az öntethez két tojássárgáját összekeverünk apróra vágott szardellával és kapribogyóval, majd szép lassan hozzáadagoljuk a salátaolajat. Híg majonézes állaga lett.
  • A spárga alsó részeit letördeljük, majd lobogó, sós vízbe dobáljuk. Két percig fűzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.
  • Amikor a krumpli elkészült, hozzáadunk vajat, jól összeforgatjuk, majd az apróra vágott kaprot és hagymát is beleszórjuk. Kicsit hagyjuk lehűlni, de még melegen beleforgatjuk az öntetbe.
  • A füstölt pisztrángot filézve, szeletként tálaljuk a krumplival és a roppanós spárgával.

További információk

Tömeg 480 g
Méretek 5 × 5 × 22 cm

Értékelések

There are no reviews yet

„Hidegen sajtolt BIO olajkeverék salátákhoz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

v

Földbarát szépség a természettel egységben