Leírás
Hidegen sajtolt, BIO olajkeverék salátákhoz
A Grapoila salátaolaja egy Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék, amely kiváló választás saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. 64% bio kukoricacsíra-olajat, 16% bio napraforgóolajat, 11% bio kendermagolajat és 9% bio lenmagolajat tartalmaz.
Az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű esszenciális, Omega-3 zsírsavat, a lenmagolaj fogyasztásával azonban természetes úton fedezhető a szükséglet. A lenmagolaj – kissé kesernyés íze miatt – nem túl közkedvelt, azonban a Grapoila egy olyan olajmixet állított össze, mely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáidnak.
Tápérték
Kapcsolódó recept:
Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 2 ek. salátaolajat teszünk egy serpenyőbe (a magas kukoricaolajtartalom miatt viszonylag jól bírja a hőt is), majd az aprószemű burgonyát beleszórjuk (a nagyobbakat kisebb darabogkra vágva). Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Addig sütjük közepes hőmérsékleten, míg a belseje megpuhult, kívül pedig megpirult.
- Az öntethez két tojássárgáját összekeverünk apróra vágott szardellával és kapribogyóval, majd szép lassan hozzáadagoljuk a salátaolajat. Híg majonézes állaga lett.
- A spárga alsó részeit letördeljük, majd lobogó, sós vízbe dobáljuk. Két percig fűzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.
- Amikor a krumpli elkészült, hozzáadunk vajat, jól összeforgatjuk, majd az apróra vágott kaprot és hagymát is beleszórjuk. Kicsit hagyjuk lehűlni, de még melegen beleforgatjuk az öntetbe.
- A füstölt pisztrángot filézve, szeletként tálaljuk a krumplival és a roppanós spárgával.
Értékelések
There are no reviews yet